De knie is een plek van het lichaam wat veel te verduren kan krijgen. Bedenk maar eens hoeveel je op een dag gebruik maakt van je knieën. Bij de meeste bewegingen die je maakt zoals lopen, zitten en opstaan zijn je knieën bij betrokken. Het is dus enorm belangrijk om dit gewricht op een juiste manier te gebruiken, de belastbaarheid zo hoog mogelijk te houden en op de juiste manier te herstellen bij blessures.

Je knie is de schakel tussen je onder- en bovenbeen. De oorzaken van pijnklachten die je aan je knie hebt, kunnen vanuit de knie zelf komen maar soms ook als resultaat van een ander lichaamsdeel dat niet optimaal functioneert. Het is dus belangrijk om de oorsprong van de knieklachten te lokaliseren, zodat er een gepast therapieplan aangeboden kan worden.
Dit betekent dat er zowel aan de knieklachten gewerkt zal worden als aan de oorzaken die de klachten ten grondslag hebben.
 
Als je knieklachten ervaart is het belangrijk om direct aan de bel te trekken. Langdurige overbelasting van je knie kan namelijk zorgen voor onherstelbare schade terwijl het trainen en optimaliseren van de conditie van de knie kan helpen bij het verminderen van klachten en het zo goed mogelijk blijven functioneren van dit gewricht. Bij F3 Fysio werken we met deskundigen die veel ervaring hebben op het gebied van knieklachten. Door middel van actieve revalidatie werken we samen met jou aan soepel werkende knieën met een gezonde belastbaarheid.
 
Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering vergoed. Heb je
overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de avond en het weekend maken het toch mogelijk om een afspraak te maken.