RSI begint met het gevoel van tintelende en gevoelige handen, polsen, armen, nek of schouders. Ook trillende en vermoeide handen zijn symptomen die in de beginfase kunnen voorkomen. Eerst zijn de klachten alleen aanwezig tijdens en vlak na het werk en verdwijnen deze in de avond en in het weekend. Daarna kan het zo erg worden dat de pijn blijft aanhouden. Tijd om naar de fysiotherapeut te gaan!

RSI, de afkorting van Repetitive Strain Injury, is een verzamelnaam van spier- en gewrichtsklachten die veroorzaakt worden door herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Dit zijn vaak kleine bewegingen die niet inspannend lijken. RSI kan uitmonden in een slijmbeursontsteking of peesschedeontsteking. Het is daarom belangrijk om bij beginnende klachten actie te ondernemen.

Waardoor kun je RSI krijgen?

  • Computer muis(arm)
  • Gaming
  • Tennis(elleboog)
  • Tabletgebruik
  • WhatsApp/sms(duim)
  • Bij beroepen zoals kappers, slagers, musici, echoscopisten

 

Kortom alle repeterende bewegingen zonder afwisseling. Maar ook langdurige statische houdingen of een verdraaid of ongemakkelijke houding die bijvoorbeeld tijdens thuiswerken wordt aangenomen. Onze keukens en huiskamers zijn meestal niet ingericht als ergonomische werkplek met als resultaat een oncomfortabele houding die na verloop van tijd een negatief effect op het lichaam heeft.

Hoe kom je van je RSI klachten af?

Aanpassingen in houding, spieroefeningen, afwisseling in je werk en het inlassen van pauzes kunnen je klachten verminderen of verhelpen. F3 Fysio helpt jou van je klachten af te komen door het geven van begeleiding en advies. Wij kijken waar jouw klachten vandaan komen en onderzoeken bijvoorbeeld de aard van jouw werk, werkdruk, werkduur en werkplek.

Vergoeding zorgverzekering

Behandeling voor RSI wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van jouw polis worden de kosten (deels) vergoed.

F3 Fysio in Rotterdam Noord en Hillegersberg-Schiebroek bespreekt graag jouw wensen en doelen en kijkt samen naar een geschikt behandelplan.

 

Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.