Rugpijn is weliswaar een veelvoorkomend probleem en daarom realiseren mensen zich niet hoe gevaarlijk het kan zijn. En mensen verwachten dat het met de tijd wel minder wordt. Maar de waarheid is dat het probleem in verscheidende gevallen met de tijd erger kan worden. Dus laten we erachter komen wanneer je bij rugpijn naar de fysiotherapeut moet.

In de vorige blog is uitgelegd dat als je een baan hebt of in je dagelijkse routine niet veel beweegt, je gemakkelijk rugpijn kunt krijgen. Deze pijn kan met de tijd verergeren. En als dit gebeurt, dan weet je dat je bij rugpijn een fysiotherapie nodig hebt.

Laten we hier dieper op in gaan…

Wanneer heb je bij rugpijn fysiotherapie nodig?

Er is een bepaalde situatie waarin je rug een fysio nodig heeft en wij gaan je deze situaties uitleggen.

1. Uitstralende pijn heeft aandacht nodig

Als je uitstralende rugpijn hebt, kun je het beste een fysio contacten. Als je niet weet wat uitstralende pijn is, laat ons het je dan vertellen. Heb je ooit pijn of pijn ervaren in het omliggende gebied van de waar de pijn zit? Of heb je een onbekende pijn gevoeld of heb je ooit iemand horen klagen over pijn in zijn of haar gehele linker bovenlichaam lichaam van de borst tot aan hun linkerarm als ze hartproblemen hadden?

Dit wordt uitstralende pijn genoemd. De verbinding van zenuwen kan pijn veroorzaken in verschillende delen van uw lichaam. Voor jou lijkt het misschien een pijn uit het niets, maar dat kan een veel ernstiger probleem zijn. Stel dat een persoon met de naam ‘X’ een probleem heeft dat een van zijn nieren niet normaal kan functioneren. Hij of zij kan ook rugpijn hebben.

En als je last hebt van deze uitstralende pijn, zoals rugpijn en pijn in je benen of heb je een gevoelloos gevoel in je ledematen, dan heb je fysiotherapeut nodig.

Je rugpijn kan ook stijfheid in je benen veroorzaken. Dit probleem geeft aan dat je rugpijn nu je zenuwstelsel begint aan te vallen. Je moet dergelijke gevaarlijke neurologische storingen zo snel mogelijk behandelen voordat het uit de hand loopt.. Dergelijke gevallen zijn een perfect voorbeeld van wanneer je bij rugpijn fysiotherapie nodig hebt. Het uitstellen van een behandeling kan onnodige moeilijkheden veroorzaken.

  1. Een week van pijn kan je zwak maken

Je twijfelt of je wel of niet naar een fysiotherapeut moet. Je vraagt je af: wat als de pijn met de tijd zal afnemen? En ja, het kan waar zijn dat je pijn misschien met de tijd zal verminderen, maar wat als dat niet zo is?

Als je pijn niet wegtrekt, heeft je rugpijn waarschijnlijk fysiotherapie nodig. En als je rugpijn hebt die erger en erger wordt als je hoest, niest, buigt of draait, kan deze ernstiger zijn dan je had verwacht.

Als je pijn je bewegingen in de weg staat en je lichaamshouding belemmert, zou den wij je dan, zelfs als het geen week duurt, ten zeerste aanbevelen om hierover een fysiotherapeut te raadplegen. Je rug kan worden genezen als de behandeling op tijd start.

Veel mensen zijn zich niet bewust van hoe kwaadaardig deze veelvoorkomende rugpijn kan zijn, vooral in het winterseizoen. Ze weten vaak niet dat hun rugpijn fysiotherapie nodig heeft. Het duurt ook een tijdje voordat men met extra problemen wordt geconfronteerd. Veel mensen raken ook gewend aan de pijn en accepteren dat ze zo moeten leven. Maar leven met rugpijn is geen manier om te leven. Echt niet!

Het is inderdaad een moeizaam proces om de precieze oorzaak van je pijn vast te stellen, maar met een paar oefeningen die een fysio je kan aanraden en een kleine verandering in je routine kan je al sterker worden. Met enkele behandelingen verdwijnt de pijn en helpen we je de pijn in de toekomst voorkomen.

  1. Frequente rugpijn heeft fysiotherapie nodig

Misschien heb je maar 4-5 dagen rugpijn en dan niet meer, maar daarna komt het misschien weer terug. Je krijgt wellicht 2-3 keer per maand rugpijn. Soms lijkt het alsof het bijna vervaagd is en de andere keer is het er weer. Als je een terugkomende vervelende pijn in je rug hebt, moet je een fysio zien. Deze terugkomende pijn kan worden veroorzaakt door zwakke of stijve spieren. Of een onbewuste beweging of regelmatig en onregelmatig werk.

De rugpijn is pijnlijk en kunnen de kracht van uw rug verminderen en de pijn kan daarmee ook je mobiliteit en lichaamsefficiëntie schaden. En je weet misschien niet eens dat ze zo gemeen zijn als je geen fysio benaderd of deze blog leest. Een fysio kan vragen naar je levensstijl en je helpen doelen te stellen. Dit kan zijn in je werkroutine. Ook zullen wij de conditie van je rug onderzoeken en je oefeningen laten doen die je zullen helpen je rug te genezen en te versterken.

Hoe eerdere je een behandeling ondergaat, hoe sneller je rug zal herstellen. Heb je hiermee te lang gewacht, dan kan het langer duren. Fysios zullen ook de andere regio’s onderzoeken die kunnen helpen bij het versterken van je rug, zoals je heupen, buiken. benen en andere gerelateerde regio’s.

Wat gebeurt er als je een fysio benaderd?

Bij een bezoek aan een fysio, zullen wij je vragen om ons een ​​gedetailleerde beschrijving te geven van je levensstijl, werkroutine, voeding en medicijngebruik. Als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Kan het zijn dat symptomen of bijwerkingen hetgeen is wat de rugpijn veroorzaakt.

Een fysio legt de oorzaak aan je uit en schetst de behandeling die we aanbevelen. Je kan worden geadviseerd om cardio en/of kracht oefeningen te doen zoals aerobics die je hartslag verhogen en kracht oefeningen die lichaam versterken . Maar een fysio kan je ook adviseren om te beginnen met simpele oefeningen als wandelen, zwemmen en oefeningen op de hometrainer of fiets. Het beste is als je 1-5 keer per week 30 minuten per dag oefeningen uitvoert. Dit heeft een groot effect op je lichaam. Met wandelen bouw je ook spiermassa op! Je hoeft niet meteen bodybuilder te worden.

De kans is groot dat we suggesties zullen doen die je core versterken. De core zijn de spieren rond je buik, rug en bekken, maar deze zijn zeker niet verplicht, omdat ze je ze matig tot intensief gebruikt bij de meeste fitnessoefeningen.

Wat kunt je verwachten na fysiotherapie?

Na het succesvol afronden van uw eerste sessie wordt je verteld hoeveel sessies je ongeveer moet doen en wat de duur van die sessies zullen zijn. Het aantal en de duur hangen uiteraard af van de ernst van uw pijn. Een fysiotherapeut zal je ook het advies geven om je houding te verbeteren bij dagelijkse activiteiten, zoals slapen of zitten in de auto, zodat je ook thuis je rug kunt helpen. Wees lief voor jezelf!

Zal fysiotherapie je helpen?

Ja! Ook als je al geruime tijd rugpijn hebt of je hebt het net een week kan fysiotherapie je helpen de pijn te verminderen en zelfs weg te nemen. Een behandeling met een fysiotherapeut kan wonderen doen voor je rug en misschien spring en huppel je straks weer, zoals vroeger haha. Je krijgt ook tips voor het leven, waarmee je jouw rug altijd gezond kunt houden!

Een fysio zal je ook begeleiden bij het sporten, omdat er veel activiteiten zijn die je pijn kunnen verergeren en waarvan je het misschien niet weet, waardoor je meer schade aanricht.

Al me t al: een bezoek aan een fysiotherapeut is vaak wat je rugpijn nodig heeft. Bel 010-2108399 voor een gratis intakegesprek!