Veel mensen zijn nieuwsgiering naar de verschillen tussen een ‘algemene’ fysiotherapeut en een sportfysiotherapeut en wie van de twee de meest geschikte behandelprocedures en opties kan bieden. Omdat we allemaal weten dat beide beroepen betrokken zijn bij het beoordelen en implementeren van behandelplannen die relevant zijn voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. En vanwege de grote overeenkomsten tussen algemene fysiotherapie en sportfysiotherapie en de overlappende behandelingsprocedures, raken we vaak in de war over het verschil tussen deze twee expertises.

Toch wezen we op enkele fundamentele verschillen:
Algemeen fysiotherapeuten hebben een bredere kennis en een medische achtergrond. Ze passen hun bekwame methoden toe om ziekten, aandoeningen en handicaps, neurologische en ademhalingsproblemen te behandelen. Ze zijn uitstekend in het toepassen van verschillende handmatige en fysiotherapeutische technieken en kunnen zo een enorme massa patiënten met gecompliceerde gezondheidsproblemen genezen. Fysiotherapeuten doen er alles aan om de lichaamsbouw van een patiënt zo op te bouwen dat ze het hoofd kunnen bieden aan hun dagelijkse leven in hun compatibele comfortzone.

Sports Physiotherapy

Algemene fysiotherapie is gerelateerd aan het behandelen van bijna alle soorten lichamelijke problemen. Ze zijn niet beperkt tot alleen sport; zij onderhouden de zorg voor mensen van alle leeftijden en alle achtergronden door hun gespecialiseerde bewegingen, oefeningen, manuele therapieën (zoals de Manueeltherapeut Rotterdam Noord), voorlichting en advies. Door hun professionele ontwikkeling kunnen zij werken in verschillende specialismen in de gezondheidszorg en maatschappelijke zorg. Daarnaast worden ze ook geassocieerd met onderzoek, onderwijs en servicemanagement.

Aan de andere kant zijn sportfysiotherapeuten bekend met de sportomgeving en hebben ze meer exposure en potentieel op bachelorniveau. Ze hebben expertise in het behandelen en voorkomen van verschillende sportblessures en het implementeren van verschillende specifieke versterkingsprogramma’s om uw bewegingsapparaat te verzachten en uw eerdere potentieel en kaliber te herstellen. Ze richten zich uitsluitend op revalidatie van het bewegingsapparaat en richten zich op het bieden van zorg en comfort aan sporters of de persoonlijkheden behorende tot een sportachtergrond. Net als bij Sportfysio Paul Veen Rotterdam bieden zij de beste dienstverlening wat betreft de sportzone’s. Het is hun kernverantwoordelijkheid om de patiënt te doen herstellen of terug te brengen naar zijn / haar vorige (of beter dan het vorige) fysieke gesteldheid.

Een sportfysiotherapeut is ook verantwoordelijk voor het verrijken en stimuleren van de sporter met hetzelfde enthousiasme, zelfvertrouwen en passie. Ze richten zich direct op het reguleren en versnellen van bewegingen die de prestaties verbeteren en de levensstandaard verbeteren. Een sportfysiotherapeut past hands-on technieken, therapieën en revalidatieprocessen en pathologische processen toe voor training en competitie.

Het is belangrijk om de gespecialiseerde fysiotherapeut te kiezen op het gebied van gezondheid. U moet dus als patiënt een sportfysiotherapeut benaderen als u een sporter bent of een sporter die wordt geadviseerd. Anders kunt u voor andere klachten aan het bewegingsapparaat naar een algemeen fysiotherapeut.

Als u hulp nodig heeft met betrekking tot lichamelijke klachten, met name voor Fysiotherapie in Rotterdam, neem dan contact op met F3 Fysio. Ze zorgen ervoor dat u gemakkelijk kunt boeken voor zowel initiële als regelmatige beoordelingen.