Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende klacht die we in de praktijk tegenkomen. Ongeveer 60% van de bevolking  heeft ooit spanningshoofdpijn, maar wat is spanningshoofdpijn? Spanningshoofdpijn kenmerkt zich door een gevoel dat er een strakke band om je hoofd heen zit.

Er zijn geen duidelijke oorzaken bekend over spanningshoofdpijn. Stress en/of spanning kan een factor spelen bij het in stand houden van deze hoofdpijnklacht, maar uit onderzoek is gebleken dat dit geen primaire oorzaak is. Spanningshoofdpijn is geen ernstige aandoening, maar het kan als heel vervelend ervaren worden. De gevolgen van deze hoofdpijn zijn klachten, zoals verhoogde spanning in de nek en schouderspieren en stijfheid, dit is echter een gevolg van de hoofdpijn en niet de oorzaak.

Wat een gunstig effect kan hebben op de klachten zijn onder andere een gezondere leefstijl en een beter evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Om fysieke en mentale spanning los te kunnen laten is het handig om er bewust van te worden. Dit kan je doen door middel van ontspanningsoefeningen. Samen met de therapeut kan er gekeken worden naar manieren om te ontspannen.

Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering vergoed. Denk je dat je last ervaart van spanningshoofdpijn, neem dan vooral contact met ons op!

Heb je overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de avond en het weekend maken het mogelijk om een afspraak te maken.