In Nederland is hockey een veelal beoefende sport. Van top tot teen: blessures komen veelvuldig voor in de tak van deze sport. De kans op blessures is bij hockey dan ook twee keer zoveel kans op blessures als bij sporten in het algemeen.

Bij F3 Fysio helpen wij graag om je van je blessures af te helpen én deze te voorkomen. Tijdens het revalideren vinden wij het belangrijk om specifiek te kijken wat jij nodig hebt om zo fit als mogelijk terug te keren in je sport. Veelvoorkomende blessures binnen de hockey zijn: inversie(enkel)trauma’s, pols- en vingerbreuken en voorstekruisband- en meniscusletsels.

Tijdens het revalidatieproces van dergelijke blessures speelt fysiotherapie een cruciale rol. Fysiotherapie kan hulp bieden om het herstel van blessures te bevorderen. Soms gebeurt dit door het geven van het juiste advies en anderzijds door het geven van herstel bevorderende oefeningen. Ook vinden wij het belangrijk dat er in het revalidatieproces niet alleen aandacht op de lokale klacht ligt, maar dat de blessure in het geheel beschouwd wordt. Dit houdt in dat wij kijken naar de mate van fitheid van het hele lichaam, zoals de leefstijl van een persoon.

Daarnaast is een goeie samenwerking van belang voor een voorspoedig herstel. Niet alleen tussen fysiotherapeut en jou als cliënt, maar ook tussen ander betrokkene partijen. Bij sportblessures wordt er namelijk vaak een orthopeed ingeschakeld. Wij vinden het belangrijk dat ook het contact hiermee goed wordt afgestemd. F3 Fysio werkt daarom nauw samen met de Bergman Clinics. Dankzij deze samenwerking zorgen wij er samen voor dat jouw revalidatieproces zo optimaal als mogelijk verloopt!