Er zijn een aantal accessoires die je kunt gebruiken om oefeningen mee te doen. De accessoire waar wij graag mee werken is dynaband. De oefeningen die je hiermee doet, voelen anders aan dan bijvoorbeeld een gewichtje, omdat een dynaband een elastische werking heeft. Hierdoor kan je op een andere manier trainen, wat vaak tot een nieuwe “trainingsprikkel” leidt. De dynaband verdient vandaag de spotlight. Lees verder…

Met de dynaband kun je krachtoefeningen doen, maar je kunt ook je bewegelijkheid van je gewrichten goed verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan schouders, borst, polsen, rug, bovenbenen en billen. De oefenband is dus niet alleen geschikt voor krachttraining maar ook het versoepelen van gewrichten, het verbeteren van coördinatie en uithoudingvermogen. 

Verschillende oefenbanden geven verschillende hoeveelheid weerstand. Begin met de dynaband die qua weerstand passend is voor jou belastbaarheid. Voor het opbouwen van je kracht, kun je de volgende dynaband nemen, die meer weerstand biedt en zo verder. Het is aan te raden om altijd met een begeleider te overleggen welke oefenband op het moment het meest geschikt is en wanneer het juiste moment van overstappen is. 

Je kunt de dynaband bij ons begeleid gebruiken, maar dit kan ook thuis. De oefenband is vergeleken met halters en dumbells erg compact en praktisch en een stuk voordeliger in aanschaf. Het is dus een relatief simpel instrument met veel voordelen waarmee je je oefeningen thuis kunt voortzetten. 

Wil je ook thuis aan de slag met dynaband? Bel of vraag één van onze begeleiders gerust voor informatie. 

Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering . Heb je overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de vond en het weekend maken het toch mogelijk om een afspraak te maken.