Het lijkt misschien een overtrokken vergelijking, maar het is zeker waar. Net als bij roken, zijn we pas later meer bewust geworden van de consequenties van het te lang zitten. Steeds vaker melden mensen zich aan bij ons met fysieke, al dan niet gecombineerd met geestelijke, klachten die worden veroorzaakt door te lang zitten. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder…

Probeer eens een week bij te houden hoeveel uur je op een dag gemiddeld zittend doorbrengt. Je zult verbaasd zijn van de uitslag. Te lang zitten verhoogd onder andere de kans op diabetes en hart en vaatziekten. Daarnaast kun je last gaan ervaren van nek, schouder en rugklachten. 

Uiteraard is het helemaal goed dat je 3x per week naar de sportschool gaat, maar voor dit probleem hebben we een specifieke oefeningen nodig die er voor zorgen dat je weer pijnvrij wordt. Het is aan te raden om in je dagelijkse routine momenten in te bouwen van beweging. Een paar simpele tips zijn bijvoorbeeld vaker de trap nemen in de pauze, een wandeling maken en met de fiets naar werk i.p.v. de auto. Het bewegen is niet alleen belangrijk voor preventie en behandeling van klachten maar kan positief werken voor je hersenactiviteit. 

Heb je klachten door te lang zitten? We kunnen samen kijken voor geschikte oefeningen, maar ook kunnen we kijken naar je dagritme en welke mogelijkheden er zijn om je routine aan te passen op lange termijn Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering vergoed.

Heb je overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de avond en het weekend maken het mogelijk om een afspraak te maken.