Diabetes is één van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland. Het Diabetesfonds meld dat inmiddels 1.2 miljoen Nederlanders lijden aan de ziekte. Ook bij kinderen is diabetes (naast astma) de meest voorkomende chronische ziekte. Onderzoeken hebben aangetoond dat bewegen voor diabetespatiënten de insulinegevoeligheid verbetert en dat de glucosetolerantie stijgt.

Bij diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is er een tekort (diabetes type 2) aan insuline. Het lichaam kan daarom de bloedsuiker niet meer in evenwicht houden. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam helemaal geen insuline meer aan door een defect in het afweersysteem en is meestal erfelijk.

Voordelen sporten en bewegen bij diabetes

  • Je wordt gevoeliger voor insuline
  • Bloedsuikerspiegel wordt minder hoog
  • Minder insuline nodig
  • Glucose (suiker) uit het bloed kan beter verwerkt worden
  • Fit gevoel
  • Afvallen en beter op gewicht blijven
  • Minder last van stress
  • Vermindert risico op hart-en vaatziekten en botontkalking

 

Onze fysiotherapeuten kunnen diabetespatiënten begeleiden bij gezonde lichaamsbeweging. Behandeling kan bestaan uit conditietraining, kracht oefeningen, balans- en coördinatie oefeningen. Dit is uiteraard afhankelijk van de doelstellingen en fysieke mogelijkheden van de patiënt.

Beweegprogramma voor diabetespatiënten bij F3 Fysio

Het beweegprogramma voor diabetespatiënten richt zich op begeleiding bij het verlagen van suikerwaarden door te bewegen, zelfstandig een actieve levensstijl kunnen onderhouden en voedingsadviezen. Bij F3 Fysio duurt dit traject anderhalf jaar en werkt in combinatie met de Fit Food Focus App. Het beweegprogramma start binnenkort in onze praktijk. Houd onze website en socials in de gaten!

Vergoeding zorgverzekering

Beweegprogramma’s voor diabetespatienten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van jouw polis worden de kosten (deels) vergoed.

F3 Fysio in Rotterdam Noord en Hillegersberg-Schiebroek bespreekt graag jouw wensen en doelen en kijkt samen naar een geschikt behandelplan.

Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.