Biologisch of niet biologisch eten? Voor sommige mensen is het antwoord simpel, anderen snappen de ophef niet. In deze blog vertellen we jou waarom biologische voeding altijd beter is, waar je op moet letten bij het kopen van biologische producten en hoe jij met bio bijdraagt aan een beter milieu en dierenwelzijn.

Het grootste verschil tussen biologische en non-biologische voeding is gif. Bij gangbare landbouw worden pesticiden, onkruidverdelgers, insecticiden en andere bestrijdingsmiddelen gebruikt om ziektes tegen te gaan en de oogst te versnellen. Deze middelen kunnen chronische ziekten, auto-immuunaandoeningen of allergieën veroorzaken. Op steeds meer groenten en fruit zijn sporen van mogelijk schadelijke bestrijdingsmiddelen te vinden. Je kunt deze er helaas niet volledig afwassen. De meest bespoten groenten en fruit zijn aardbeien, spinazie, boerenkool, perziken en peren. Biologische boeren werken gifvrij: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt maar natuurlijke middelen. Hierdoor ontstaat de kans op lagere opbrengst dan bij gangbare landbouw. Er is daarom meer grond nodig om te kunnen produceren. Dit maakt dat jouw bioproduct een hoger prijskaartje bevat maar uiteindelijk goedkoper is voor jouw gezondheid.

Lees verder om nog meer voordelen van bio voeding te ontdekken!

Eet biologisch en draag bij aan en beter milieu

Kiezen voor biologische voeding betekent dat jij niet alleen goed voor je lichaam zorgt maar ook voor een beter milieu en dierenwelzijn. Wij geven jou 6 punten om rekening mee te houden wanneer je kiest voor biologische voeding.

1. Geen kunstmest is geen broeikasuitstoot

Biologische landbouw gebruikt geen kunstmest. Dit heeft een positieve impact op het klimaat, want de productie van kunstmest kost veel energie en geeft daarom broeikasuitstoot.

2. Geen chemische bestrijdingsmiddelen

Er worden door de boeren geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit is goed voor de natuur en bodemkwaliteit, want bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor natuur en biodiversiteit.

3. Blije dieren

Biodieren hebben het beter dan de meeste andere vormen van veehouderij. Ze eten biologisch voer en krijgen voldoende ruimte binnen én buiten de stal.

4. Volwaardige voeding

Plantaardige bio voeding bevat over het algemeen meer vitamines B en C, meer antioxidanten en meer mineralen zoals ijzer, magnesium en fosfor.

5. Hoe herken je een bio product?

Als het woord ‘biologisch’ of ‘bio’ letterlijk op het product staat, mag je gerust zijn dat je een bioproduct in handen hebt. Deze termen zijn wettelijk beschermd. Mocht je toch nog twijfelen, check dan of je naast de term ‘biologisch’ ook het Europese bio logo (het groene blaadje) ziet staan.

6. Wanneer is een product biologisch?

Een product is pas biologisch als meer dan 95% van de ingrediënten biologisch is. Aan de ingrediëntenlijst kun je zien dat het over een bioproduct gaat. In principe moeten alle ingrediënten van een bioproduct biologisch zijn, behalve een aantal aroma’s en smaakmakers.

Fysiotherapie praktijk elke zaterdag open

F3 Fysio in Rotterdam Centrum (achterkant Centraal Station) is ook elke zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kom langs en wij kijken samen met jou naar een behandelplan om jouw klachten te verhelpen.

 

Neem contact op voor een afspraak of bel: 010-210 83 99.