Tijdens of na de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van hun bekken of lage rug. Rugklachten ontstaan doordat de buikspieren minder sterk zijn en het voor het lichaam zwaarder wordt om rechtop te blijven staan. Ook het bekken wordt steeds meer belast naarmate de baby zwaarder wordt. De klachten ontstaan meestal tussen de 3e en 7e maand van de zwangerschap.

  • Pijn in het bekken
  • Pijn in de lage rug
  • Pijnklachten rondom het stuitje
  • Pijn in de billen met uitstraling naar de bovenbenen
  • Bekkenbodemklachten zoals urineverlies
  • Pijn in de schaamstreek

Behandeling van bekkenpijn

F3 Fysio kan helpen om het bekkengewricht te mobiliseren of met specifieke (ontspannings)oefeningen en rek- of massage technieken de spieren rondom het bekken soepeler of juist sterker te krijgen. Dit kan tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Wij begeleiden jou in het verbeteren van de kracht en functie van het bekken en de bekkenspieren zodat je je dagelijkse activiteiten en/of sporten geleidelijk aan kunt opbouwen.

Behandeling van lage rugpijn

Rust maar tegelijkertijd beweging zijn belangrijke elementen om de rugspieren te versterken tijdens de zwangerschap. Als je spieren getraind zijn zul je na de zwangerschap sneller herstellen. We kunnen verkrampte spieren helpen ontspannen en stabiliserende spieren van de buik, billen, been en bekkenbodem krachtiger maken door middel van oefeningen. Ook helpen wij jou bij het aanleren van een juiste lichaamshouding tijdens de zwangerschap bij het liggen, staan en zitten.

Vergoeding zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie alleen vergoed wanneer je last hebt van zwangerschapsincontinentie of incontinentie na de bevalling. Tijdens je zwangerschap kan je extra fysiotherapie nodig hebben, bijvoorbeeld bij bekkeninstabiliteit. Met een aanvullende verzekering kan je de kosten van fysiotherapie vergoed krijgen.

F3 Fysio in Rotterdam Noord en Hillegersberg-Schiebroek bespreekt graag jouw klachten en kijkt samen naar een geschikt behandelplan.

 

Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.