Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding (lees blog). Boosheid is één van de vier basis emoties. De andere zijn bedroefd, bang en blij. Het liefst willen we alleen maar blij en ‘positief’ zijn, maar bedenk dat de andere emoties nuttig zijn en daarom niet voor niets bestaan. Boosheid is een emotie wat vaak wordt onderdrukt, waardoor het zich kan uiten in het lichaam in de vorm van spanning en letterlijke verkramping van de spieren. Je kunt heel bewust boosheid en frustratie fysiek verwerken. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees dan verder…

In de eerste plaats is het belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat je frustratie vasthoudt in je lichaam. Hoe vastgezette frustratie zich kan laten zien is als je bijvoorbeeld snel geïrriteerd reageert op je omgeving. Je kunt het zo zien dat je eigenlijk al zo vol zit met frustratie, weinig van anderen kunt verdragen en daardoor licht ontvlambaar bent. Soms ben je onbewust van je boosheid, omdat je hebt geleerd dat je niet boos mag zijn. In zo een geval kan opgepropte frustratie zich uiten in de vorm van extreme vermoeidheid. Door het krampachtig vasthouden, verkrampen de spieren en organen wat kan leiden tot vermoeidheidsklachten.  

Heb je voor jezelf éénmaal erkend hoe je met frustratie omgaat en dat je het vasthoudt, zijn er verschillende mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan. Eén manier is om contact te maken met je frustratie door te voelen waar het zich vastzet in je lichaam bijvoorbeeld of door te denken aan een specifieke gebeurtenis. Vervolgens kun je je frustratie fysiek uitwerken door bijvoorbeeld een stootzak training. Het is belangrijk dat je dit begeleid doet, zodat je blessures kunt voorkomen. Bovendien is het belangrijk om je veilig en op je gemak te voelen met je begeleider zodat je ongeforceerd de vrijheid voelt om eruit te laten wat eruit wilt.

Herken je dit bij jezelf? Neem gerust contact op en bespreek met één van onze specialistische begeleiders wat je situatie is en wat je wensen zijn zodat we samen een passend plan kunnen maken voor fysieke verwerking van vastgezette frustratie.

Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering . Heb je overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de vond en het weekend maken het toch mogelijk om een afspraak te maken.