Bij holistische fysiotherapie gaan wij ervan uit dat het lichaam één geheel is waar je goed voor moet zorgen. Als holistische fysiotherapeut behandelen wij dan niet alleen de pijn, maar gaat ook met je in gesprek om zo op zoek te gaan naar de echte oorzaak van de pijn. In de ideale situatie geloven wij in voorkomen in plaats van genezen.

Wat betekent holistisch?

De holistische betekenis van holisme is ‘allesomvattend’. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Als we dit vertalen naar het mensenlijk lichaam ben je een systeem van eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Elk systeem ontleent kenmerken aan de samenstellende delen, maar ook de samenhang, ordening en de interactie geven hun kenmerken aan dit systeem. Het één kan niet zonder het ander en een verandering op één niveau beïnvloedt alle andere niveaus. Daarom kijk je dus altijd naar het geheel als je dingen holistisch bekijkt.

Holistische visie bij F3 Fysio

F3 Fysio in Rotterdam betrekt alles bij het onderzoek en de behandeling. Jouw lichaamsbouw en lichaamshouding spelen een rol net als je leef- omstandigheden en gewoonten, je voeding, tijdsbesteding en bewegingsvoorkeur. Een groot deel van de behandeling is binnen de holistische fysiotherapie preventief. Gericht op het behandelen van actuele problemen en het voorkomen van toekomstige problemen.

Welke klachten kunnen worden verholpen met holistische fysiotherapie?

  • Revalidatie
  • Artritis
  • Artrose
  • Overbelasting
  • Rug, nek en knieklachten
  • (Sportgerelateerde) blessures

 

Onze holistisch fysiotherapeuten kunnen jou bovendien voorzien van voedingsadvies. F3 Fysio heeft tevens een vitaliteitsprogramma ontwikkeld gebaseerd op de holistische visie. Hierin staan gezonde voeding, fit zijn en mentale focus centraal.

Wil je meer weten over holistische fysiotherapie? F3 Fysio bespreekt graag jouw klachten en kijkt samen naar een geschikt behandelplan. Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.