Kinderfysiotherapie is anders dan reguliere fysiotherapie. Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en diverse beperkingen in hun bewegingsvaardigheden kunnen leiden tot achterstand of zelfs uitsluiting bij sport en spel met leeftijdgenoten. Daarom is het belangrijk kinderen te helpen hun vaardigheden onder de knie te krijgen. De Kinderfysiotherapeuten bij F3 Fysio in Rotterdam zijn gespecialiseerd om kind en ouders te adviseren en begeleiden.

Wat is Kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie richt zich op klachten rondom rondom het bewegen en de ontwikkeling van de grove- en fijne motoriek zoals schrijfproblemen. Het doel van kinderfysiotherapie is het stimuleren van optimale ontwikkeling van jouw kind, ongeacht zijn of haar leeftijd.

F3 Fysio is een gespecialiseerde praktijk die goed raad weet met uiteenlopende klachten.

Wij gebruiken spelenderwijs verschillende oefeningen en technieken om de bewegingsontwikkeling van jouw kind te bevorderen en klachten te verhelpen of te verminderen.

Wordt Kinderfysiotherapie vergoed vanuit het basispakket van de verzekering?

F3 Fysio in Rotterdam is aangesloten bij alle verzekeraars. Voor kinderen onder de 18 jaar worden er 9 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering. Mocht dit niet voldoende zijn, dan worden er nog eens 9 behandelingen fysiotherapie vergoed. Als deze 18 behandelingen niet volstaan, kun je gebruik maken van een aanvullende verzekering.

Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met jouw verzekeraar. Heb je andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Bij welke klachten kan kinderfysiotherapie helpen?

Hieronder vindt u wat voorbeelden van klachten waarbij F3 Fysio bij kan helpen:

  • Problemen in de fijne motoriek (onder andere schrijfproblemen)
  • Problemen in de grove motoriek
  • Ontwikkelingsachterstand
  • Voorkeurshouding of overstrekken bij baby’s
  • (Sportgerelateerde) blessures
  • Problematiek ontstaan bij de geboorte
  • Slechte conditie

F3 Fysio bespreekt graag de klachten van jouw kind en kijkt samen naar een geschikt behandelplan. Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.