Heb jij al jaren last van schouderpijn of nekklachten? De pijn verdwijnt even, maar komt helaas na enige tijd weer terug. Kortom, je komt nooit écht van de pijn af. Deze klachten kunnen onder andere ontstaan door een langdurig slechte houding op werk, spierverrekkingen of zelfs een ongemakkelijke slaaphouding. Nek- en schouderklachten zijn veelvoorkomend maar dit betekent niet dat jij daar niet voor altijd vanaf kunt komen!

Stress op werk, overbelasting, een sportblessure of een ontstoken pees of slijmbeurs kunnen leiden tot klachten in nek en schouders. Je hebt een brandend of stekend gevoel in je spieren, maar je kunt ook last hebben van pijnscheuten, stijfheid of juist een dof gevoel. Of jouw klacht nu geleidelijk aan is ontstaan of de pijn opeens aanwezig is, onderneem actie en maak een afspraak.

Hoe lang doorlopen met spanning in je nek of pijn in de schouders?

Klachten in nek- en schouders spelen vaak op tijdens stressvolle periodes en worden minder of verdwijnen naarmate je voldoende rust neemt of kunt ontspannen door warmte en beweging. Echter, als de klachten steeds erger worden en na een week niet afnemen kun je de hulp van fysiotherapie inschakelen.

Binnen 6 weken herstellen van jouw klachten

Onder intensieve begeleiding gedurende een fysiotherapeutisch traject van 6 weken pakken wij naast jouw klacht ook jouw leefstijl aan. We zullen bepaalde patronen doorbreken zodat je voor altijd van jouw klacht afkomt. Tijdens het intakegesprek bespreken wij met elkaar hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Dit verschilt per persoon.

Samen met jou werken wij aan:

  • Specifieke behandeling om spanningen weg te halen
  • Belastbaarheid verhogen door oefeningen te doen
  • Houding (wij kijken bijvoorbeeld ook naar de ademhaling in relatie tot jouw lichaamsstand)
  • Leefstijlfactoren die herstelbelemmerend werken (zoals stress)

Bij F3 Fysio werken wij volgens onze methodiek Fit Food Focus: fysieke fitheid, mentale focus en gezonde voeding. Deze componenten zijn onlosmakend met elkaar verbonden bij het bereiken van een gezond lichaam. De zienswijze is gebaseerd op het principe belasting en belastbaarheid. Wat wordt er van jouw lichaam gevraagd en wat kan jouw lichaam aan? De meeste klachten ontstaan doordat de belasting hoger is dan de belastbaarheid. Lees meer over wat ons onderscheidend maakt of meld je gelijk aan voor het behandeltraject.

Vitaliteitsapp Fit Food Focus

Wil je kennis maken met ons Fit Food Focus programma? Je kunt deze methodiek inzetten bij het verhelpen van jouw nek- en schouderklachten. Bijvoorbeeld als hulpmiddel om jouw leefstijl te veranderen. Het programma kun je downloaden via fitfoodfocus.app.

*Let op het vitaliteitsprogramma staat los van het nek- en schouder behandeltraject.

Fysiotherapie praktijk elke zaterdag open

F3 Fysio in Rotterdam Centrum (achterkant Centraal Station) is ook elke zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kom langs en wij kijken samen met jou naar een behandelplan om jouw klachten te verhelpen.

 

Neem contact op voor een afspraak of bel: 010-210 83 99.