De naam zegt het eigenlijk al. Je core, oftewel de kern van je lichaam, verdient onvoorwaardelijke aandacht. Naast het genieten van je spiegelbeeld met een welgetrainde core is vooral de invloed die dit gebied heeft op het juist werken en bewegen van je gehele lichaam erg belangrijk. Wil je weten hoe je een sterkere core krijgt? Lees dan verder!

De spieren rondom je buik, bil en rug vormen samen de kern van je lichaam. Wanneer je corespieren niet sterk genoeg zijn, kunnen andere delen van je lichaam gaan compenseren. Zo kun je bijvoorbeeld last ervaren van je rug, schouders, nek, armen of benen. Logisch eigenlijk dat je hele lichaam uit balans kan raken als de basis niet sterk genoeg is. Wanneer je core sterk is, kan je genieten van een flexibel en stabiel lijf. Bovendien zal je een betere uithoudingsvermogen ervaren, meer algemeen vertrouwen in je lichaam hebben doordat je je krachtiger voelt en ook wordt de kans op blessures minder. Door je core dagelijks aandacht te geven door middel van oefeningen kun je bijvoorbeeld het risico op bijvoorbeeld een hernia en slijtage (artrose) van de lage rug beperken. Op naar een sterkere core dus! Met deze twee statische basis oefeningen kun je direct thuis beginnen: 

Superman 
Ga op je buik op de grond liggen, strek je benen en strek je armen boven je hoofd. Til vervolgens je armen en benen tegelijkertijd van de vloer en houd dit voor 3 seconden vast. Laat de benen en armen weer zakken en herhaal na 2 seconden dezelfde beweging weer. Je kunt deze oefening voor een aantal minuten doen afhankelijk van je gezondheid en conditie. Voor je zelfvertrouwen is het belangrijk dat je elke dag een beetje opbouwt. 

Plank 
Ga op je buik op de grond liggen. Neem gewicht op je onderarmen met je elleboog in 90 graden en til je lichaam omhoog totdat de je onderarmen en tenen alleen met de grond in contact zijn. Probeer hierbij je rug recht te houden als een plank. Trek je navel licht naar je rug toe en kantel je bekken naar voren. Ook hierbij is het belangrijk dat je deze oefening volhoudt afhankelijk van gezondheid en conditie. Houd de tijd bij en bouw dagelijks op. 

Naast statische oefeningen kun je ook dynamische oefeningen doen om je core te verstevigen. Wil je begeleid werken aan je core? Samen met één van onze gespecialiseerde therapeuten kun je je doelstellingen bespreken en maken we een strak plan zodat je sterker, gezonder en zelfverzekerder door het leven kunt gaan! 

Fysiotherapie behandelingen worden afhankelijk van je (aanvullende) verzekering . Heb je overdag weinig tijd? Onze flexibele werktijden in de vond en het weekend maken het toch mogelijk om een afspraak te maken.