De meest voorkomende klachten aan het lichaam zijn rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Het schoudergewricht is het meest beweeglijke gewricht in ons lichaam doordat het gewricht het mogelijk maakt de armen in alle richtingen te bewegen. Van een pen oppakken tot fietsen of boodschappentassen tillen. Schouderklachten kunnen vaak lang duren. Blijf niet te lang met klachten rondlopen.
Schouderklachten zijn meestal het gevolg van onderstaande scenario’s:
- Na overbelasting of een val: ontsteking van slijmbeurs en/of pezen (ontsteking ontstaat doordat slijmbeurs in verdrukking raakt).
- Infectie van het kapsel rond het schoudergewricht: klachten komen overeen met die van een frozen shoulder.
- Schouderinstabiliteit: door een verandering aan de stand van de botten waardoor spieren, pezen en het gewrichtskapsel rondom de schouder niet goed werkt.
Waar heb je last van?
Heb je bij het bewegen van je schouder constant pijn? Straalt deze pijn uit naar je nek, armen, handen of schouderbladen? Blijf niet zitten met deze klachten en maak een afspraak. Dit zijn veelvoorkomende symptomen bij schouderklachten:
- Stijfheid
- Pijn (zeurend, drukkend)
- Verminderde mobiliteit
- Tintelingen
- Dof gevoel
Wat kun je zelf aan de klachten doen?
- Blijf je schouder bewegen maar niet met kracht. Dus niet tillen, duwen of boven het hoofd werken.
- Doen kleine bewegingen ook pijn? Geef je schouder dan een paar dagen rust.
- Wacht niet te lang met bewegen want dan wordt je schouder stijf en wordt het steeds lastiger om weer in beweging te komen.
- Vermijd repeterende bewegingen, je schouderklachten blijven of worden juist erger.
Onze therapeuten helpen jou de spieren rondom de schouder sterker te maken en de stabiliteit van het gewricht te verbeteren.
Vergoeding vanuit de basisverzekering
Fysiotherapie bij schouderklachten wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekering hoeveel behandelingen jij vergoed krijgt.
Fysiotherapie praktijk elke zaterdag open
Neem contact op voor een afspraak via 010-210 83 99.