Heb je een verrekte of gescheurde knieband of kruisband? Je hebt twee soorten kniebanden. Banden aan de zijkanten van uw knieën en banden in het midden van uw knieën. De kniebanden zorgen ervoor dat je onderbeen niet te ver naar binnen of naar buiten beweegt. Of niet te ver naar voren of naar achteren beweegt. Wanneer je merkt dat dit niet meer het geval is kan het zijn dat je voorste kruisband is gescheurd. Voorkomen is beter dan genezen! Maak daarom je beenspieren sterker met oefentherapie. 

Pijn bij gescheurde of verrekte voorste kruisband

Voel je pijn in je knie? En is je knie dik? Een gescheurde of verrekte voorste kruisband is hele vervelende knieblessure. Bij een scheur in de buitenste knieband wordt ook de buitenste zijkant van je knie dik. Bij een scheur in de binnenste knieband wordt de binnenste zijkant van de knie dik. Het kan ook zijn dat je je kruisband alleen hebt verrekt en dat er niets is gescheurd. Raadpleeg daarom altijd je huisarts. Wanneer je iets hoorde knappen in je knie is de kans groter dat je kruisband is gescheurd. 

Oefeningen voorste kruisband revalidatie

Wil je meer bewegen? Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, en spierversterkende oefeningen voor uw knie. Maar maak je je zorgen over je knie? Beweeg veilig onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bij of na een ernstige knieblessure, zoals een gescheurde voorste kruisband kan het maanden duren voordat de pijn weg is. Ondanks de ernst is het belangrijk dat je blijft bewegen.

De spieren in knie nemen af en worden zwakker als je ze weinig gebruikt. Met sporten, zoals fietsen, wandelen en krachttraining voorkom of herstel je een knieblessure. In onze praktijk hebben wij alle apparaten en tools voor je beschikbaar om de spierkracht in je knie te vergroten. Daarnaast krijg je deskundige en persoonlijke begeleiding van een kniespecialist. 

Revalidatie na voorste kruisband operatie

Wil je revalideren na een voorste kruisband operatie? Maar vraag je je af wat dit inhoudt? Onze behandelingen zijn op maat, maar hieronder noemen wij een aantal belangrijke onderdelen:

  • werken aan je kniemobiliteit
  • werken aan je knieflexibiliteit
  • manuele therapie om de pijn te verlichten
  • oefeningen onder deskundige begeleiding op een fiets of met tools specifiek voor voorste kruisband revalidatie.

Voorkom een voorste kruisband operatie

Voorkomen is beter dan genezen! Wil je revalideren of een knieblessure voorkomen? Bel dan vrijblijvend 010-2108399 en praat met de kniespecialist van Rotterdam. Of klik hier voor meer informatie over kniepijn.